IT Pedagogiskt Forum

BETT

januari 14, 2010 | 2 Comments

IT-pedagogerna i Trollhättan bloggar just nu direkt från London. Här besöker vi den stora IT-i-skolan-mässan BETT. Mässan är enorm och består av flera hallar med allt inom det senaste kring IT i skolan. Det tar flera dagar att försöka gå igenom alla gångar med montrar. Det intressanta är att känna av de influenser som nu tendera dra över Storbrittanien och sedan även övriga Europa inklusive oss i Sverige, Trollhättan.

DSC00056

I ett första skede ser vi en uppsjö av olika interaktiva skrivtavlor, inte bara hos tillverkarna av dem utan i princip alla företag och montrar oavsett verksamhet använder dessa för att presentera sina produkter. Visst finns interaktiva skrivtavlor utanför skolans värld också. Ingen tvekan på det.

Touchfunktionen får verkligen sitt stora genombrott inom skolan. Det är touch överallt, på alla skärmar av dess slag. Man pekar, bläddrar och drar med sina händer istället för att trycka på knappar på ett tangentbord.

Mentometerknappar verkar också ökat sin arena. Datorernas storlekar tenderar att variera i större mängd. Hur liten kan en dator bli?

Nomader kommer också mer och mer på banan. Nu inte bara i form av rullande låsbara vagnar med datorer utan rullande resväskor med netbook-datorer. Smidigare och smidigare.

Vi ser också att det blir mer och mer färgglatt i alla dess varianter. Tänk er IKEA:s färgstil på barnavdelningen; orange, grönt, lila, gult, rosa…. Nu kommer dessa färger även på datorer och dess tillbehör för att tilltala den minsta generationen av användare.

DSC000232 Comments so far

  1.    IT-mamman on januari 19, 2010 18:49      

    Tack för rapporten, Trollhättan!

Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind