IT Pedagogiskt Forum

Dreamhack

december 1, 2009 | 2 Comments

Konferensen Unga och Nätverkskulturer höll i Jönköping i samband med spelfestivalen Dreamhack.

Festivalen Dreamhack hade ca 20 000 besökare under helgen. Klart man spelar datorspel på festivalen, men det är mer än så menar en av arragörerna Ola Stafhammar. Det är snarare en digitalfestival.

Idag finns det mer datorspelande ungdomar än de som idrottar. 340 000 ungdomar spelar datorspel. Och på stark frammarch är E-sporterna. Men helt klart är att Dreamhack också är en social plats och festival. Så många ungdomar på samma plats med samma intresse. Klart att det blir socialt.

Andra organisationer passar på att också delata som utställare. Bland några kan nämnas Försvarsmakten, Svenska kyrkan, Politiska partier, Högskolor m.fl.

Dreamhack är drogfritt, och det är inget de behöver kämpa för. Ska man spela datorspel på denna nivån krävs att man är helskärpt hela tiden. Och då kan man inte vara påverkad av något. Undersökningar har visat att ungdomar som spelar datorspel dricker mindre alkohol än andra ungdomar.

85 % på festivalen är killa och då förstås så är 15 % tjejer. Men trenden är på väg uppåt för tjejerna, tidigare var det 0 % tjejer. Dreamhack tror på en ökning av tjejer, om några år är de säkert uppe i 40 %. Datorspelandet ökar just nu bland tjejer och unga kvinnor har undersökningar visat.Name (required)

Email (required)

Website

Speak your mind